5 Haziran 2007 Salı

LEVREK GÜCEVE DÜŞMÜŞ





Balığı oldum olası çok severim.Her türlü tarifini denemeye gayret ediyorum.Herşeyden önce çocuklar için.Onlar da sevsinler ve yesinler diye.Bu tarifi biraz atmasyon biraz da nette dolaşırken rastladığım balık tarifleri ile harmanladım.Acayip lezzetli bir balık güveç çıktı ortaya.Mutlaka deneyin derim.Aman ha fırından çıkınca en az 15 dk demlendirin.Çok sıcak oluyor.Yanına da güzel bir roka salatası ve çıtır ekmek.Afiyet olsun...
Levrek Güveç
malzemeler:
2 adet levrek
(temizlenmiş ve kılçığı filoto usulu kesilerek çıkartılmış)
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
4 çorba kaşığı krema
200 gr mantar
yarım limon
tuz,karabiber
yapılışı :
2 adet levreği mutlaka balıkcınızda fileto usulu kılçığını çıkartırın ,kılçık ile uğraşma derdiniz olmuyor.
Sonra ayrı bir yerde mantarı bir kaç damla limonla soteleyin,ki kararmasınlar.Başka bir tavada da zeytinyağında soğan ,yeşil biber ve sarımsak ve domatesi katıp bunları da bir güzel soteleyin ve mantarları da bu karışıma katın.Arzu ettiğiniz kadar tuz ve karabiber ile tatlandırmayı da unutmayın.Ben ayrıca içine Carrefourun baharat kısmında satılan balık karışımı ile tatlandırmayı tercih ettim.En son içine iri dilimlediğiniz levreği de katarak hepsini güveç kalplarınıza paylaştırın.Fırına sürmeden önce üzerine kremayı da gezdirip fırına sürün.Yaklaşık bir 15dk. sonra üzerine kaşar peynirini de serpin ve nar gibi kızarmaya bırakın.Böyle lezzetler kaçmaz...




Hiç yorum yok: