9 Nisan 2008 Çarşamba

GÜVEÇTE BALIK





Balık yemek benim için hep bir şölen dir.Nedendir bilmem,anne evinde hamsi ve istavrit dışında pek çeşit denemedik,tatmadık.Belki de bu yüzden,ben de büyük balığa pek düşkün değilim.Ama yine de elimden geldiğince değişik balık menülerim olacak.Bu sefer malesef demek zorundayım çünkü balıkları alırken Metro da tezgah başında beni yakalayan sevimli,bilmiş bir amca bana:
"-bu balıkların buzhane balığı olduğunu biliyorsun değilmi,ama ne yaparsın almak zorundayız,çiftlık balığı şu anda pahalı,bütçemiz buna uygun!"diye hem sordu,hem de cevapladı.
Ben de aldığım çupraları,daha eve gelirken güveçte pişirmeye karar verdim.Aslında çok da lezzetli oldular,sadece papatesleri hiç bölmeden önden biraz haşladım.Fakat az haşladığımdan biraz diri kaldılar ama diğer malzemeler süper pişti.Fırına ilk sürdüğümde üzerini folyo ile örttüm.Sonra çıkartmadan 15 dk önce folyoyu alıp üzerinin kızarmasını sağladım.Diyorum ya harika pişti.Belki patatesi ortadan ikiye bölseydim daha iyi olurdu.