23 Ocak 2009 Cuma

MUHALLEBİLİ KADAYIF ( ŞERBETSİZ )


Malzemeler:

300 gr kadayıf
6 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı doğranmış ceviz
Muhallebi Malzemeleri:
1 kg süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 türk kahvesi fincanı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 küçük paket krema

Hazırlanması:
1- Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Burada kadayıf sertleşeceğinden kolayca kırılacaktır.Bunlar donup kırılınca bir geniş tencereye alın.
2- İçine yağı, şekeri ilave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembeleşince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.

3- Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.(bazıarı muhallebi kıvamını daha yumuşak istediklerinden içine Krem şanti katıyorlar)
4- Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın ve kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine serin.

Hiç yorum yok: