![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiq_vLjOqIUuwc1X8s0PHWW2hyJPT0AgwSiL5pDATbZEszlyyzu5fcDD3GTteOo7dcysQcMKwwvJrokpx4MT8MQsAz1tx7JGqOyHz-yd8Pmc3p4KuWhKGpFH4mEs9i8x3rYnCXOcklvOTo/s400/Graphic1.gif)
Levrek çorbası
Malzemeler : 4 kişilik
* 1 adet orta boy Levrek
* yarım kereviz (sevmiyorsanız koymayın)
*1 adet orta boy patates
*1 küçük havuç
*yarım rendelenmiş yemeklik beyaz soğan
*5 su bardağı su
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
* tuz,karabiber,nane
terbiyesi için:
*1 tatlı kaşığı un
*1 yumurtanın sarısı
*1/2 limonun suyu
Hazırlanması:
1. Önce bire adet beyaz soğanı tencerede zeytinyağı ile ölünceye kadar kavurun.sonra buna 5 su bardağı sıcak suyu ekleyin.
2.Su kaynayınca 1 adet orta boy patatesi ve 1 adet küçük havucu ince keserek kaynayan suda haşlamaya bırakın.Arzu ederseniz patates ve havucu rende yapıp da haşlıyabilirsiniz.
3.Bu karışımın içine içi temizlenmiş 1 adet orta boy levreğide koyarsanız levrek kuyruğu ve kılçığı -derisi ile birlikte haşlanınca tadı daha da güzel olacaktır.Kısık ateşte çorbayı 15-20 dk pişirin.Çorbayı karıştırmayın ki balık kaynayan suda dağılmasın.
4.Daha sonra balığı yine bütün olarak çıkartıp kesme tahtasının üzerinde biraz el marifeti ile kılçıklarından kolayca kurtulun.Zaten balığın kılçıkları iri olduğundan,kolay ayıklanıyor.
5.Ayıkladığınız balık etlerini yeniden çorbanıza atmadan,el blendırı ile çorbanızı öğütün.Sonra içine ayıkladığınız balık etlerini katın.(İsterseniz hiç malzemeyi öğütmeden de yapabilirsiniz,ben çocuklar malzemeyi görüp de yemekten vazgeçmesinler diye öğütüyorum,sizin isteğinize kalmış.)
6.Son olarak çorbanın terbiyeli olması için ayrı bir kasede karıştırmış olduğunuz 1 tatlı kaşığı un-1'2 limon suyu ve 1 yumurtanın sarısını yavaş yavaş çorbaya yedirin.Nefis bir çorba,tavsiye ederim.
7.Ben karabiber,tuz ve az nane ile tatlandırdım.Siz damak zevkinize göre tatlanırabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder