4 Mart 2007 Pazar

TOMBİŞ TOMBİŞ SARMALAR




Babaannemin ki gibi tombiş olmasalada,benim sarmalarım da birazcık tombiş sayılırlar.Ah güzel babaannecim o avucunun içinde nasıl da muska gibi sarardın o sarmaları.Bir de hatırladığım ,Karadenizli olduğumuzdan sarmayı kara lahana yapraklarından sarardı.Et olarak da kıyma değilde satır eti kullanırdı ve tencerenin dibine mutlaka kemik koyardı...Tabi benim sarmam onun yanından bile geçemez.Ama günün birinde mutlaka aynı babaannemin sarmalarının tadını tutturacağım.Malesef iyi lahana yaprakları bulamadığımdan pazı yaprağı kullandım.
Resimdeki limon sizi yanıltmasın,benimki de etli sarma.Oğlum bayılıyor etli sarmaya.Hadi üşenmeyin siz de kendi tombişlerinizi sarın...





Hiç yorum yok: