![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1UEeUfzLz9ivOnVZITdq91pCvqsBjnzgBXKuZD8y7CLgL7olj3E3TFMOdaO_VAlMlFT-XRgmldeuZ1Uknh1WDdC2pO8BaX3D5AMBo8Ez79fY4qwcEpFhNP6WrEv87vN7dqZZFNc4BkyE/s400/Resim+347.jpg)
Öncelikle bu resimde gördüğünüze kurabiye mi yoksa bisküvi mi demek lazım bilemedim.İnternette dolaşırken birçok tarifini gördüm ve denemeye karar verdim.Sadece cevizi çok sevdiğimden arasına bir de ceviz ilave ettim.Tadı çok güzel oldu.Doğukan ve arkadaşları beğendiler.Fakat tepside pişerken tahminimden çok yayıldılar.Neredeyse iki katına çıktı genişlikleri.
Malzemeler:
-113 gr. tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında iyice yumuşamış
-1 su bardağı (200 gr.) kahverengi toz şeker
-3 yemek kaşığı toz şeker
-1 adet iri yumurta
-2 tatlı kaşığı vanilya esansı
-1 + 3/4 su bardağı un
-½ tatlı kaşığı kabartma tozu
-½ tatlı kaşığı karbonat
-½ tatlı kaşığı tuz
-1,5 tatlı kaşığı nescafe
-1 su bardağı iri kıılmış ceviz
-1 su bardağı (200 gr.) kahverengi toz şeker
-3 yemek kaşığı toz şeker
-1 adet iri yumurta
-2 tatlı kaşığı vanilya esansı
-1 + 3/4 su bardağı un
-½ tatlı kaşığı kabartma tozu
-½ tatlı kaşığı karbonat
-½ tatlı kaşığı tuz
-1,5 tatlı kaşığı nescafe
-1 su bardağı iri kıılmış ceviz
-1 su bardağı damla çikolata
Yapılışı:
1-Fırını 170 dereceye (turbo-fanlı fırınlarda 150 derece) getirin.
2-Derince bir karıştırma kabına (yoksa şeker etrafa saçılıyor) yağı, kahverengi şekeri ve toz şekeri koyun. Mikseri orta hızda çalıştırın ve 1 dk.boyunca malzemeleri çırpın.
3-Yumurtayı ve vanilyayı ekleyin. Mikserle 15-20 saniye boyunca tekrar çırpın.
4-Ardından karıştırma kabının içine unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu ekleyin ve elinizle hamuru iyce yoğurun.
5-En son olarak ir kıyılmış cevizi,çikolatayı ve kahveyi ekleyin,tekrar yoğurun.
6-Elinize ceviz büyüklüğünde bu malzemeden alın. Avuç içinizde yuvarlayın ve fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin. Hamurdan topların üzerine elinizle afife bastırın.Fakat bu bastırma işline dikkat edinyoksa kurabiyeler pşerken çok yayılıyorlar.
7-Tepsiyi fırına koyun ve 18-20 dakika pişirin. Fırından çıkınca hala yumuşak olan kurabiyeleri, soğuyana kadar bir tel ızgaranın üzerinde bekletin. Kurabiyeleriniz soğuyunca hafifce sertleşecekledir.Onları hava almayan bir kapta saklayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder