5 Haziran 2011 Pazar

TUZLU GÜL ÇÖREĞİ





Gül tatlısını irmikli herkes bilir.Ben bir de tuzlusu olurmu diye araştırınca nette bir iki tane tuzlu tarifine de rastladım.Bunları harmanlayıp bir tarif denedim.Sonuç harika oldu sadece lor peynirim tuzluydu.Belki içine beyaz peynir,maydanoz ikilisi de konulabilinir.

Malzemeler:
1/2 paket margarin veya 125 gr tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 yumurta (1 sarısı üstüne)
15 kaşık un (aslında alabildiği kadar)
tuz
lor peyniri

Yapılışı:

Tereyağı eritilir içine tüm malzemeler katılır ve güzel-yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur yarım saat dinlendirildikten sonra unlu tezghta merdane yardımı ile açılır.İster çay bardağı ister su bardağı ile yuvarlak şekiller çıkarılır.Gülleri ne kadar büyük istediğinize bağlı.Sonra 3 veya 4 tanesi bir biri üzerine getirilir ve içine daha önceden hazırladığınız lor peyniri yerleştirilir.Başta ki
yuvarlaktan başlayarak yuvarlanır ve keserek ortadan ikiye bölünür.Gül şeklini almıştır,hepsi tepsiye yerleştirilip 2 çorba kaşığı sıvı yağa bir yumurta sarısı eklenip güllerin üzerine sürülür.180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: