1,5 su bardağı un
1/2 su bardağı irmik
2 tatlı kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1/2 su bardağı toz şeker
150 gr yumuşak margarin
Yapılışı:
unu eleyp bir tasa aldıktan sonra ortasına irmik,kabartma tozu ve şekerli vanilini ekleyin.Biraz karıştırdıktan sonra üzerine şeker ve margarini ilave edin ve bunları iyice birbirirne yedirerek yoğurun.Bu hamuru ikiye bölün ve kalan ikinci parçayada kakaoyu serpin ve bunuda iyice hamura yedirin.Böylelikle iki renk hamurunuz olacak.Biri beyaz diğeri ise kakaolu.Şekil vermek size kalmış.Ben beyaz olanı önce oklava formunda şekillendirip sonra bunu biraz bastırarak genişletim ki ortasına kakaolu hamuru oklava şekline getirip koyabileyim diye.Sonrada beyazı kakaolunun etrafına sardım tam ortasında kalacak şekilde ve 4-5 cm eninde dilimleyip biraz avucumda forma sokmaya çalıştım.170 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder